Kviečiame į parodos „Atgaiva sielai” pristatymą !

By 2024-10-0810 spalio, 2024Parodos, Renginys

Socialinės reabilitacijos asmens su negalia bendruomenėje, paslauga užimtumo veikla – spalvinimas pagal skaičius.

Būdama neįgali ir sėdėdama vežimėlyje, atradau ypatingą ryšį su menine kūryba per spalvų terapiją. Šie paveikslai – tai ne tik kruopščiai sunumeruotų spalvų zonų spalvinimas, bet ir asmeninė kelionė per jausmus, mintis bei prisiminimus. Piešdama peizažus ir natiurmortus, aš įkvepiu naują gyvybę į kasdienius vaizdus, suteikdama jiems gilesnę prasmę per spalvų pasirinkimą.

Kiekviena spalva, kurią aš pasirenku, tarsi užfiksuoja tam tikrą emociją – džiaugsmą, ramybę, liūdesį ar viltį. Meninis procesas tampa terapijos forma, padedančia man atskleisti savo vidinį pasaulį ir jausmus su kuriais aš susiduriu kasdienybėje. Ši kūrybos patirtis leidžia man išreikšti tai, ką kartais sunku pasakyti žodžiais – spalvų pagalba aš užfiksuoju tiek asmeninius išgyvenimus, tiek pasaulio grožį.

„Meno terapija man suteikia ramybę ir nusiraminimą. Kai piešiu ar spalvinu, galiu pabėgti nuo kasdienybės sunkumų ir susitelkti į šį momentą – į spalvas, formas, į tai, ką noriu išreikšti. Tai tarsi savotiškas meditacijos procesas, kuris padeda man atsipalaiduoti, perkurti savo mintis ir emocijas. Man svarbu jausti, kad turiu kūrybinę kontrolę, net kai kūrinys susideda iš sunumeruotų zonų. Kartais spalvos „pasirenka“, kaip aš jaučiuosi tą dieną. Ši kūryba man leidžia bendrauti su savimi ir aplinkiniu pasauliu, net jei tai yra be žodžių. Kiekvienas piešinys – tai nauja kelionė į save, į naujus jausmus ir į naujus atradimus.“

Autorė: Rita Vaičekauskaitė – Lizunenko.

Paroda veikis iki lapkričio 15 dienos.