Atidaryta ir pristatyta Valentino Gerulaičio tapybos darbų paroda bei knyga „Grįžtu pradžion savo kelionės”

By 2024-09-069 rugsėjo, 2024Knygos pristatymas, Parodos

Rugsėjo 6 dieną, Šilalės Vlado Statkevičiaus muziejuje atidaryta ir pristatyta Valentino Gerulaičio tapybos darbų paroda bei knyga „Grįžtu pradžion savo kelionės”.

VALENTINAS GERULAITIS – menininkas, visą savo laisvalaikį skyręs tapybai ir poezijai, kūrė eilėraščius, kurie atspindėjo vidinius išgyvenimus, žmogiškas emocijas. Kaip ir dailės kūriniuose, taip ir eilėse Valentinas Gerulaitis išreiškia savo meilę, jausmus gimtajam kraštui. Kūryboje, dailėje ir poezijoje, vyravo trys temos: meilė šeimai, ypač mamai, meilė Veliuonai ir tikėjimas. Valentinas Gerulaitis yra sukūręs apie 100 paveikslų, iš kurių 35 istorinio turinio. Muziejuje eksponuojama 19 paveikslų, kurie tapyti ant drobės, naudojant aliejinius, dažus.

Į renginį atvyko ir sveikinimo žodį tarė Šilalės rajono savivaldybės vicemerė Jolanta Skrodeniene, Lietuvos kariuomenės kūrėjas, karys savanoris, 1991 m. Lietuvos Nepriklausomybės gynėjas, Lietuvos laisvės kovų sąjūdžio štabo viršininkas Ramovėnas, dim. mjr. Gediminas Reutas. Knygos „Grįžtu pradžion savo kelionės” sudarytojai: Laimutė Keturakienė, Gediminas Klangauskas, Jurbarko krašto muziejaus direktorius dr. Arvydas Griškus, Veliuonos krašto bendruomenės pirmininkas Vaidotas Misevičius, ŠVSM direktorius Antanas Ivinskis.

Nuostabius kūrinius susirinkusiems dovanojo veliuoniškis Naglis Mačėnas.

Šio projekto vykdytojai Veliuonos krašto istorijos muziejus.

ℹ️ Paroda eksponuojama iki spalio 3 d.

ℹ️Šilalės Vlado Statkevičiaus muziejus dirba ir šeštadieniais 8.00 – 15.45 val.

Maloniai kviečiame apsilankyti!

Jurbarko krašto muziejaus padalinys Veliuonos krašto istorijos muziejus

Jurbarko krašto muziejus