Integruota istorijos pamoka „Kas paliko geltonąjį žiguliuką…”.

By 2022-04-0414 balandžio, 2022Naujienos

Šiemet minime Lietuvos gydytojos, rašytojos, tremtinės, disidentės Dalios Grinkevičiūtės 95-ąsias gimimo ir 35-ąsias mirties metines. ✅

Šioms sukaktims paminėti Šilalės Vlado Statkevičiaus muziejaus muziejininkė Edita Merkelienė ir 👫🏨 Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos istorijos mokytoja Veronika Gudaitė parengė integruotą istorijos pamoką „Kas paliko geltonąjį žiguliuką?…”.

✅ Integruota pamoka, skirta pristatyti mokiniams tremties istorija per žmogaus biografiją, geriau susipažinti su vietos asmenybėmis.

🙏 Dalia Grinkevičiūtė originalus liudijimas, nevyriškas, vaikiškas, dokumentiškas ir drauge literatūriškas, mokiniams leis pažinti tremties aspektus, pažinti D. Grinkevičiūtę kaip asmenybę apie kuriuos dažniausiai nutylima.

👏 ŠVSM vykusioje integruotoje pamokoje lankėsi Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazija abiturientai.

Ačiū mokiniams ir mokytojai Veronikai! 🙏❗️📣 Norime pakviesti ugdymo įstaigas atvykti į ŠVSM ir sudalyvauti integruotoje pamokoje „Kas paliko geltonąjį žiguliuką?…”. Būtina išankstinė registracija.📹 Dėkojame už sukurtą filmuką mokytojai Veronikai Gudaitei!