Tarptautinis festivalis ,,Poezijos pavasaris”

By 2022-05-28Naujienos, Renginys

Gegužės 27 dieną Dionizo Poškos Baublių muziejuje, vyko jau tradicija tapęs Tarptautinis festivalis „Poezijos pavasaris”, kuris vyksta 58 metus iš eilės, taip pat 14-ąjį kartą įteikta Dionizo Poškos premija.

Dionizo Poškos Baublių muziejuje savo poeziją pristatė svečiai iš Lietuvos bei užsienio, tai: Saulius Vasiliauskas, literatūrologas, poetas; Andrius Bialobžeskis, aktorius; Dawid Mateusz, Lenkija; Rimvydas Strielkūnas, vertėjas; Uršulė Toleikytė. Savo eiles pristatė ir Šilalės rajono poetai: Dalia Petkevičienė; Marė Lyda Voroneckaja; Nijolė Baškytė Katelynienė; Algirdas Kazimieras Laurinaitis. Skambiomis dainomis poezijos mylėtojus džiugino Šilalės KC moterų vokalinis kvartetas „Aitra”, (vad. Laima Petkuvienė).

Šiemet Dionizo Poškos premija įteikta Liudvikui Jakimavičiui, už geriausią naują eilėraščių knygą ,,Paliktos paletės“, kurioje atspindimi etniniai motyvai, lietuviškos tradicijos ir istorinė tautos atmintis. Taip pat Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis įteikė padėką Nijolei Baškytei Katelynienei, už išleistą pirmąją poezijos knygą „Baltas ilgesio aidas“. Renginį vedė Šilalės Vlado Statkevičiaus muziejaus direktorė Soneta Būdvytienė. Ačiū visiems svečiams, klausytojams ir skaitovams už praleistą laiką kartu.

Nuotr. Editos Merkelienės