Kviečiame į Ievos Vitartaitės gamtinio dekoro parodos „SAMANŲ PAVEIKSLAI” pristatymą

By 2022-09-12Parodos, Renginys

Kviečiame!
Š. m. rugsėjo 20 dieną, 16 val., Šilalės Vlado Statkevičiaus muziejuje įvyks kraštietės Ievos Vitartaitės gamtinio dekoro parodos „SAMANŲ PAVEIKSLAI” pristatymas.
Paveikslai iš stabilizuotų samanų, kompozicijos iš natūralių akcentų – nestandartinę floristikos kryptį pasirinkusi menininkė teigia, tai daranti dėl ekologijos bei tvarumo, tad kurti pradėjo nuo gamtinių vainikų skirtų Vėlinėms.
Parodos autorė dabar gyvena ir kuria Klaipėdoje. Dar mokydamasi mokykloje buvo aktyvi dailės bei technologijų konkursų dalyvė, baigė meno mokyklą, o 2020 m. mokėsi floristikos meno pas Inesą Barkovską. Šiuo metu menininkės kūrybos amplitudė labai plati – nuo kalėdinių vainikų kūrimo, iki vitrinų puošybos. Be amatinio darbo, Ieva užsiima ir kūrybinių dirbtuvių organizavimu bei edukacine veikla, kurių tikslas įlieti tvarumą į kūrybą ir to mokyti jaunąją kartą.
Iš gamtinių medžiagų kurianti I. Vitartaitė sako, kad plastiko ir dirbtinumo gyvenime ir taip daug, o natūralūs akcentai suteikia gamtos pojūtį. Gamtoje spalvų, formų ir faktūrų įvairovės apstu – tereikia pastebėti.
Lauksime visų atvykstant!