Pristatytas naujas projektas Baublių muziejuje minint Pasaulinę turizmo dieną.

By 2022-09-2712 spalio, 2022Renginys

Šiandiena D. Poškos Baublių muziejuje vyko renginys, skirtas paminėti Pasaulinę turizmo dieną. Renginio metu muziejininkė Vaida Šegždienė pristatė visiškai naują projektinį #Walk15 programėlės maršrutą „Baublio gimtinės kultūriniais takais“. Tai pirmasis kultūrinis maršrutas Bijotų apylinkėse.

Renginio dalyviams naudingą ir įdomų pasakojimą apie žygiavimo ypatumus ir įvairius masinius žygius vaizdingai pristatė Pėsčiųjų žygių asociacijos prezidentas Vidmantas Genys.

Po pristatymų, visi dalyviai buvo kviečiami prie dar vienos Baublių muziejaus naujovės – medinio “Eiliuoto korio“. Jis pastatytas muziejaus teritorijoje prie administracinio pastato. Direktorei Sonetai Būdvytienei ir seniūnui Ignui Gužauskiui perkirpus simbolinę atidarymo juostelę, skambiomis eilėmis pasidalijo Šilalės literatų klubo „Versmė“ poetės: Dalia Petkevičienė, Nijolė Katelynienė, Teresės Ūksienės eiles perskaitė, literatų klubo pirmininkė Stefa Minutaitė. Taip pat savo eilėmis pasidalijo, kraštietis poetas Donatas Petrošius. Šie išgraviruoti ketureiliai papuošė netradicinį, medinį korį.

Korio paskirtis kūrybinė, skatinanti lankytojus kurti ir keistis savo sukurtomis eilėmis. Pirmieji savo eiles paliko renginio svečiai. Tad kūrybiniai mainai įvyko! Savo kūryba galės dalintis kiekvienas apsilankęs Baublių muziejuje.

Renginiui pasibaigus, visi pageidaujantys išbandyti savo jėgas #Walk15 kultūriniame maršrute, kartu su vyr. muziejininke Lina Bajoriniene, buvo pakviesti į žygį. Prie žygio prisijungė Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos Upynos skyriaus pradinukai su mokytojomis Stefa Geštautaite ir Rasa Petrikiene. Apėję maršrutą, dalyviai buvo apdovanoti specialiais maršruto ženkleliais.