Paminėta Pasaulinė turizmo diena!

By 2022-09-28Naujienos, Renginys

Jau 43-ius metus švenčiama Pasaulinė turizmo diena rugsėjo 27-ąją kvietė leistis į žygį.

Šiemet baigus ženklinti per Šilalės rajoną vedantį Šv. Jokūbo piligriminį kelią, turizmo dienos proga buvo inicijuotas neilgas žygis ir pristatyta visa jo trasa.

Projektas „Šv. Jokūbo kelias Vakarų Lietuvoje” buvo pradėtas dar pernai, tačiau visi užbaigiamieji darbai baigti tik šiemet. Projekto vykdytojas – Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras apjungė net 10 Vakarų Lietuvos savivaldybių ir su rajonų turizmo informacijos centrų darbuotojų pagalba buvo numatytas ir suženklintas piligriminis, pažintinis, kultūrinis maršrutas. Tarpusavyje bendradarbiaujant su kaimyninėmis savivaldybėmis trasa buvo nubrėžta iš Šilutės einant į Šilalę pro Tenenių, Pajūrio bei Didkiemio seniūnijas ir toliau susijungiant su Tauragės savivaldybe.

Pasitaikius puikiai progai – Pasaulinei turizmo dienai – Šv. Jokūbo kelias ir buvo pristatytas. Pasirinkta neilga (2,5km) atkarpa Didkiemis-Balskų tvenkinys supažindinti keleivius su kelio ženklinimu, paaiškinta kaip naudotis nuorodomis. Žygyje noriai sutiko dalyvauti Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos moksleiviai su mokytojomis bei Kvėdarnos jaunųjų maltiečių būrelio nariai su vadove, rinkosi pavieniai žmonės. Aplankytas vienas iš lankomų objektų – Didkiemio Šv. Angelų sargų bažnyčia. Didkiemio seniūnija susirinkusius žygeivius vaišino arbata.

Žygį vedė kultūrinės ir turistinės veiklos vadybininkė Aurelija Jurčienė. Dėkojame dalyviams, tikimės, kad įkvėpėme žygiuoti ir didesnius atstumus.

Nuotr. A. Jurčienės.