Baublių muziejuje atidaryta paroda ,,Bijotų Šviesuoliui Jonui Dautarui 85- eri”

By 2022-10-15Parodos, Renginys

Spalio 14 dieną Baublių muziejuje vyko parodos ,,Bijotų Šviesuoliui Jonui Dautarui 85 -eri” atidarymas, kurią parengė Bijotų biblioteka ir Baublių muziejus.

Daktaras Jonas Dautaras – pedagogas, bibliotekininkas, muziejininkas, žurnalistas, socialinių mokslų daktaras. Gimė 1937 spalio 2 d. Juozo ir Kazimieros Dautarų šeimoje Pavėrių kaime. Skaudvilės valsčiuje ( dabar Šilalės r.), Bijotų apylinkėje. Jis yra parašęs, parengęs, sudaręs vienas ir su bendraautoriais apie 40 įvairios apimties ir formato leidinių, parašęs apie 300 mokslinių, metodinių bei publicistinių straipsnių šalies ir užsienio leidiniams.

Šia gražia proga sveikinimo žodžius tarė: Bijotų seniūnas Ignas Gužauskis, Šilalės Vlado Statkevičiaus muziejaus direktorė Soneta Būdvytienė, Šilalės viešosios bibliotekos informacinių išteklių ir metodikos skyriaus vedėja Stefa Minutaitė. Daktaras Jonas Dautaras pristatė savo darbinę veiklą ir knygas, pasidalijo prisiminimais apie Bijotus. Šventę skaidrino Vestos Trimirkienės ir Karolio Kaminsko duetas.

Baublių muziejuje paroda veiks iki 2022 lapkričio 4 d.

Nuotr. Agnės Macijauskaitės